okt 06

QR code op wijnflesIn het huis van de toekomst kwam je het al tegen. Je ging met je fles wijn via een speciale scanner en je kreeg uitgebreide informatie over deze fles wijn.

Dezer dagen zijn deze scanners nog steeds geen veel voorkomend iets, maar de smartphone heeft intussen wel de wereld veroverd. Nu kunnen we met een QR code (zo’n speciale 3D barcode) een link plaatsen op onze producten naar een webpagina waarop de potentiële koper meer informatie kan vinden. Het is een uiterst goedkope manier om in te spelen op de technologische vooruitgang. In tegenstelling tot de RFID technologie heb je geen speciale toestellen nodig om een QR code aan te brengen. Je kan dit gewoon verwerken op een sticker of integreren op de verpakking van je product.

Ik beschouw dit als een ideale marketing truc om retail producten gemakkelijker aan de man te brengen. Een klant die goed geïnformeerd wordt  over een product zal namelijk sneller geneigd zijn, zijn vertrouwen te tonen in dit product en met andere woorden zijn portefeuille boven halen.

Reageer